Dialog Title
Dialog Message
Átváltás gyengénlátók részére kialakított nagy kontrasztú színekre


 akotelezo.hu   ha már kötelező, legyen a legjobb...
KGFB Díjszámítás

(Tájékoztató megnyitása)
Oldalunkon kiszámíthatja a Kötelező Gépjármű-Felelősségbiztosítás díjait az Összes biztosítóhoz.
A legkedvezőbb díjat választva, meg is kötheti biztosítását. A díjszámítás kb. két percet vesz igénybe, a biztosításkötés további 6-7 perc.
Ezen a felületen már nincs lehetőség biztosításkötésre, legyen szíves keresse fel a főoldalon felsorolt irodáink egyikét.
ÚMFT Uniós támogatás
A Gyémánt Ház Kft. elektronikus értékesítési és ügyfélkezelő rendszere az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.   Tovább...
KGFB Biztosítás on-line díjszámítás és kötés ismertetése

Honlapunkon lehetősége van a Kötelező Gépjármű Felelősségbiztosítás díjszámítására, minden magyarországi biztosítóhoz. A díjak összehasonlítása és az Ön számára legkedvezőbb termék kiválasztása után, a választott biztosítást meg is kötheti.

A díjszámításhoz és a díjak összehasonlításához semmilyen személyes adatot nem szükséges megadnia, akár "kíváncsiságból" is elvégezheti a díjösszehasonlítást.

A biztosítás megkötéséhez, természetesen a szükséges személyes / gépjármű adatokat meg kell adnia a szerződéshez. Ehhez regisztrációra van szükség, amelyet a biztosítás kötési folyamat során is megtehet. Felhívjuk figyelmét, hogy személyes adatait a Biztosítási Törvény előírásaival összhangban, illetve üzletszabályzatunk szerint kizárólag biztosításkötési igényeinek kielégítéseivel kapcsolatosan, kizárólag a választott biztosítónak átadva használjuk fel.

Az on-line díjszámítás / szerződés kötést a főoldalon található "Új KGFB Kalkuláció Indítása" linkre kattintva, vagy a menüből a "Díjszámítás / KGFB Díjszámítás" menüpontot választva indíthatja el.

A szükséges adatok a rendszer logikai sorrendben, több adatbeviteli oldalon keresztül kéri be. Az egyes lépések között az oldalakon található "VISSZA" és "TOVÁBB" gombokkal léphet. Amennyiben a kalkulációs folyamatot "menet közben" elhagyja (például a menüből egy másik lehetőséget választ, vagy megtekint egy dokumentumot), a főoldalról a "Vissza a KGFB Kalkulációhoz" linkre kattintva visszatérhet a díjszámítás legutolsó lépéséhez, a már megadott adatok nem vesznek el.

A díjszámítási folyamat során, az oldalak tetején látható folyamatjelző tájékoztatja az aktuális lépésről és a folyamat állásáról. A már megtett lépések, az aktuális lépés illetve a még hátralévő lépések eltérő színnel jelennek meg, az alábbi minta szerint:

A díjszámítási folyamat egyes lépéseit a későbbiekben részletesen ismertetjük (ugrás oda).

Általános tájékoztatás az adatok gépi megadásához

Az adatok megadása, a számítógépes adatbevitelnél megszokott beviteli módokon történik. Az egyes adatok bevitelét az alábbi beviteli eszközök valamelyikével végezheti, melyekről rövid ismertetőt adunk:
Szöveges beviteli mező

Itt a billentyűzeről szabadon írhat be adatokat, az elvárt adat jellegéről a beviteli mező előtt és után található feliratok téjékoztatják. Tájékoztatjuk, hogy a rendszer a dátum adatokat éééé.hh.nn formában várja el (négy számjegy év + elválasztó pont + két számjegy hónap + elválasztó pont + két számjegyben a nap, pld.: 1980.06.27). Ha az elválasztó pontok nem kerülnek megadásra, azt a rendszer automatiuksan pótolja (tehát az 1980.06.27 és az 19800627 is helyesen megadott dátum).
Kiválasztó lista

Kiválasztó listából a listában felsorolt lehetőségek közül választhatunk egyet. A lista lenyitható a listára való egérkattintással, vagy az Alt+Lefelényíl billentyű kombinációval. A listán való bevitel közben, a billentyűzeten egy adott karaktert megnyomva, a kiválasztás (kiemelt háttérrel jelölve) a lista adott karakterrel kezdődő elemére kerül. A listában kijelölt elemre kattintva vagy az Enter billentyű megnyomására a lista "visszázáródik", úgy hogy a klikkelt / kiválasztott elem lesz megadva.
Jelölő négyzet

Jelölő négyzet valamely eldöntendő kérdés (igen/nem) megadásához használatos. A bejelölt jelölőnégyzet a feliratban szereplő kérdésre / álltásra adott IGEN válaszként értelmezendő, a bejelöletlen négyzet pedig NEM válaszként.
Opció kiválasztó

Az opció kiválasztó a kiválasztó listához hasonlóan, a felsorolt lehetőségek közül való választásra ad lehetőséget, azzal a különbséggel hogy a választási lehetőségek itt mindig látszanak. Az az opció a kiválasztott, amely opció melletti jelölő karika kitöltött. A választási lehetőségek között a kiválasztóra való kattintás után a fel/le nyilakkal is válogathatunk.
Nyomógomb

A nyomógom általában valamilyen tevékenység indítására szolgál. A kapcsolódó tevékenység a gomb feliratából / magyarázó szövegéből derül ki, a gomb megnyomásával a kívánt tevékenység végrehajtódik. A gomb az egérrel való rákattintással nyomható meg.

Az adatok kitöltésénél a problémásabb helyeken segítő szövegek érhetőek el, az adatok mellett található kérdőjel ikonnal () jelölt helyeken. Amennyiben egy ilyen ikon felé visszük a kurzort (nem szükséges klikkelni), a kapcsolódó magyárázó szöveg egy kis ablakban megjelenik.

Jobbra a kérdőjeles ikon és egy segítő szöveg minta látható:

Az adatokat a rendszer a továbblépés előtt minden esetben ellenőrzi, az esetleges hiányos vagy hibás adatokról egyértelmű hibaüzenetet ad egy felbukkanó ablakban. A hibaüzenet ablakot az ablak alsó részén látható "Bezár" gombbal záratjuk be. Az alábbiakban egy hibaüzenet mintát mutatunk:

Plusz segítségként, a hibaüzenet ablak bezárása után, a hibásnak / hiányosnak minősített beviteli mezőket a rendszer egyértelmű kijelöléssel megjelöli. Jobbra az ilyen megjelölésre látható minta:

Az egyes beviteli mezők kiválaszthatóak egérkattintásra, de a billentyűzetet használva a TAB billentyű a sorrendben következő, a SHIFT+TAB billentyűkombináció pedig a sorrendben előző beviteli mezőre ugrik.

A díjszámítási / szerződéskötési folyamat egyes lépései:

1. Kalkulációs Adatok Megadása
Ebben a lépésen, illetve ezen belül négy részben kell megadnia a díjak számításához szükséges összes adatot. Az egyes adatmegadási részek sorrendben a következők:
  1.a. Alapadatok
Itt az alap / kiinduló adatok megadása történik, mint például a biztosítás kötés oka, valamint a gépjármű és a tulajdonos alapadatai.
  1.b. Személyi és biztosítási adatok
Ennél a pontnál a tulajdonos és az esetleges üzembentartó djszámításnál számító adatait kell megadnia (életkor, lakhely városa, gyermekek száma stb.), valamint a KGFB bónusz fokozat meghatározásához szükséges adatokat.
  1.c. Hűség / Partneri Kedvezmények
A legtöbb biztosító kínál valamilyen jellegű hűség / partneri kedvezményt (például már meglévő biztosítási szerződés az adott biztosítónál, vagy bankszámla valamely partner banknál stb.). Ennél a pontnál biztosítónként tagolva megadhatja az Önre vonatkozó esetleges kedvezményeket.
  1.d. Egyéb Kedvezmények / Díjmódosítók
Ennél a pontnál, olyan általános, több biztosító társaság által elfogadott kedvezményre jogosító adatokat jelölhet meg, mint például hogy a szerződő nyugdíjas, mozgáskorlátozott stb. Ugyanitt kell megadnia az esetleges felárra vonatkozó paramétereket, mint például a gépjárművet taxiként üzemeltetik, nemzetközi fuvarozásr használják stb.

2. Kalkulált Díjak Megjelenítése, Szerződéskötés Kezdeményezése
Az 1. pontban illetve annak részeiben megadott, a díjszámításhoz szükséges minden adatot. Ezek alapján a rendszer valamennyi biztosítóhoz kiszámolja a megadott paraméterek alapján a vonatkozó díjat, melyet egy díj szerint növekvő rendezettségű táblázatban megjelenít. A díjtáblázat alatt, a program táblázatos formában megjeleníti az összes megadott adatot, az ellenőrizhetőség miatt.

A díjszámításnak itt vége, amennyiben csak a díjakra volt kíváncsi, azokat a "Díjak nyomtatása" gombbal ki is nyomtathatja.

Amennyiben valamely biztosítást meg szeretné kötni, az adott biztosító sorában lévő "Megkötöm" gomb megnyomásával kezdeményezheti a biztosítás megkötését, illetve a folyamat folytatását a szerződéskötéssel.
Az alábbiakban a díjtáblázat részlete látható, megjelölve a szerződés megkötését kezdeményező gombbal:


3. Felhasználó Azonosítás, Adatvédelmi tájékoztatás
Ebben a lépésben szükséges a szerződéskötéshez a felhasználó azonosítása, melyhez regisztráció szükséges. Felhívjuk figyelmét, hogy a bejelentkezett / regisztrált felhasználó az, aki a kötést végzi. A biztosítási szerződés nem az ő adataival jön létre, hanem a későbbi lépések folyamán megadott részletes személyi adatokkal.

A személyes azonosítást, választható módon, három féle képpen teheti meg:
 • 1. Folytatás a jelenlegi felhasználóval
  Amennyiben már regisztrált honlapunkon, és be is van jelentkezve (például a főoldalon a bal oldali bejelentkező boxban), akkor a már bejelentkezett felhasználó hozzáférésével folytathatja a szerződéskötést.
 • 2. Új felhasználó regisztrációja
  Amennyiben még nem regisztrált, a szerződéskötési folyamat elhagyása nélkül megteheti ezt a következő al-lépésben, melynél a regisztációhoz szükséges adatok megadása után a 4. lépéssel folytatódik a folyamat.
 • 3. Regisztrált felhasználó bejelentkezés
  Amennyiben már regisztrált felhasználó a honalpunkon, de még nincs bejelentkezve, a szerződéskötési folyamat elhagyása nélkül megteheti ezt, a bejelentkezési adatok megadásával.

  Egy plusz opció, hogy amennyiben már regisztrált honlapunkon, de elfelejtette jelszavát, az "Elfelejtettem a jelszavamat" opció kiválasztásával és az e-mail címének megadásával jelszavát a rendszer azonnal elküldi a regisztrált e-mail címére. Amint a jelszó megérkezett, a 3. opciót (Regisztrált felhasználó bejelentkezés) választva folytathatja a folyamatot.

  Szintén ebben a lépésben az oldal alján találhatja meg a Biztosítási Törvény valamint üzletszabályzatunk szerint a személyes adatok védelmére vonatkozó előírások rövid kivontatát. A részletes szabályzást a Biztosítási Törvény (2003. évi LX. Törvény) valamint üzletszabályzatunk 9. pont (2) bekezdése tartalmazza.

  4. Biztosítási Ajánlat Részletes Adatai a Szerződéskötéshez
  Ebben a lépésben kell megadnia a szerződés megkötéséhez szükséges összes részletes személyi adatot, mind a tulajdonosra, mind az esetleges üzembentartóra vonatkozóan. Szintén itt kerül megadásra a jármű összes szükséges részletes adata. Ezzel a lépéssel befejeződik az adatok megadása, minden készen áll szerződés kötési szándékának véglegesítésére.

  5. Biztosítási Ajánlat/Szerződés Adatainak Áttekintése, Ellenőrzése
  Itt a rendszer már nem kérdez adatokat, hanem a szerződéskötéshez szükséges, összes megadott / számított adatot táblázatosan megmutatja, melyeket ellenőrizni szükséges. Biztosítási szerződése az itt látható adatokkal készül el. Az adatok ellenőrzését, egy jelölőnégyzet bejelölésével kell megerősítenie, ami a továbblépséhez szükséges.

  6. Tájékoztatás (szabályzatok, nyilatkozatok megismerése), Ajánlat Véglegesítés
  Ebben a lépésben történik a szerződés véglegesítése. A rendszer a szükséges tájékoztató dokumentumokat teszi elérhetővé ezen az oldalon (letöltésre vagy on-line megtekintésre). Ezek a következőek:
  • Választott biztosítójának honlapja (biztosító részletes adatai miatt)
  • A biztosító illetve az alkusz felügyeleti szervének honlapja (PSZÁF)
  • A Kötelező Gépjármű-Felelősségbiztosításra vonatkozó jogszabály 190/2004 Korm.rendelet
  • A Gyémánt-Ház Biztosítási Bróker Kft. Alkuszi megbízásának mintája
  • A Gyémánt-Ház Biztosítási Bróker Kft. Üzletszabályzata
  • A szerződő nyilatkozata az ajánlattal kapcsolatosan
  A tájékoztatók megismerését, egy jelölőnégyzet bejelölésével kell megerősítenie, ami a továbblépséhez szükséges.

  Ugyanitt választhatja ki, hogy biztosítási dokumentumait elektronikusan e-mailben küldjük meg az Ön részére és Ön fogja kinyomtatni, vagy (amennyiben nincs nyomtatója) a dokumentumokat papír alapon postai úton küldjük meg. Felhívjuk figyelmét, hogy a dokumentumok a következő lépésnél azonnal kinyomtathatóak, bármelyik fenti lehetőséget választja.

  Az ezen az oldalon található "TOVÁBB" (véglegesítés) gomb megnyomásával szerződés kötési igénye a megadott adatokkal véglegesítésre kerül. Eddig a pontig a "TOVÁBB" / "VISSZA" gombokkal lépkedve a teljes folyamat oda-vissza bejárható, bármely adat szükség szerint módosítható. Az erről az oldalról való továbblépés után, a folyamat lezárásra kerül és az adatok nem módosíthatóak (a visszalépés nem lehetséges).

  7. Folyamat vége, választás szerint dokumentumok nyomtatása
  A szerződéskötési folyamatnak ebben a lépésben vége. Itt rövid tájékoztatást kap az esetlegesen hozzánk beküldendő dokumentumokról és kedvezményigazolásokról, illetve szerződésének dokumentumai a "NYOMTATÁS" gomb megnyomásával ki is nyomtahatóak. Nyomtatás esetén, a dokumentumok új ablakban nyílnak meg, a nyomtató beállításait rövid információs ablakban jelenítjük meg. A nyomtatás a dokumentum ablakban látható "Nyomtatás" gomb megnyomásával indítható. A nyomtatási ablak egy része, a nyomtatást indító gombbal és a tájékoztató ablakkal az alábbiakban látható:


 • WebOffer Biztosítási Rendszer - Powered by PSIntra Framework © 2008 PRIME Computer Kft.